Jún 21

ÚJ LAKÓK

Van szerencsénk bejelenteni Nektek, hogy családunk ismét új tagokkal bővült.

Bár kis állatkert vagyunk, nincsenek egzotikus víziállataink vagy óriási extra szolgáltatótereink, fontos számunkra a fejlődés és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lakóink egyre jobb körülmények között élhessenek nálunk, új tagokkal bővüljön a családunk, illetve, hogy a látogatóink is egyre izgalmasabb és szebb környezettel találkozhassanak.

Az igazán jól sikerült, önfeledt hónapindító majális után a hónap vége is izgalmakban bővelkedik a Mecske Zoo-ban.

Színesen és vidáman kezdődött a május a Mecske Zoo-ban. Köszönjük Nektek, hogy láthattuk a sok vidám arcot, hallhattuk a sok önfeledt nevetést és részesei lehettünk, ahogy a legkisebbek boldogan ismerkedtek lakóinkkal, trambulinoztak, célba dobáltak és az arcfestés után mint kis rókák, cicák és más kedves állatok sétáltak tovább.

A majális a tavasz egyik legkedveltebb ünnepe, amikor a természetet éltetjük, a környezetünk újjáéledését, hihetetlen termékenységét és csodálatos színeit ünnepeljük vidám, sokszínű, zenés, táncos rendezvényekkel.

Április 22.-én ünnepeljük a Föld Napját, amelyet először 1970-ben az USA-ban tartottak meg és azóta is megrendezésre kerül minden évben világszerte. Az ilyenkor megvalósuló programok célja, hogy felhívja a figyelmet természeti környeztünk, élőhelyünk, a bolygó élőlényeinek védelmére.

A Mecske Zoo is nagy örömmel csatlakozott az idei évben első ízben megvalósuló Cibetmacska Világnaphoz, melyet április 4.-én ünnepelnek világszerte a természetszerető és állatvédő közösségek.